Over ons

Flexibel Zadels EU is een initiatief van Charmaine van den Berg (Wholistische praktijk voor mens en dier kvk 08191430, Hoogerheide (N-B) ).

In september 2012, nadat Charmaine als fanatieke klassieke dressuurruiter, instructeur en wholistisch paardentherapeut, al 6 jaar lang verschillende merken boomloze zadels had uitgeprobeerd op haar barokke lusitanopaarden, is zij gestart met de verkoop van de flexibele leren boomzadels van het merk Hidalgo. In het begin nog voor eigen klanten en bekenden en langzamerhand werden de zadelcollectie, goede ervaringen en klantenkring steeds groter. Anno 2018 is omwille van tijdsgebrek besloten om alleen door te gaan voor eigen (of vaste) klanten. Eind 2018 neemt Hilde de Back de zadelpasservice over voor Zeeland, Noord-Brabant en Belgie.

Hilde de Back van Participaard is o.a. succesvol rij-instructeur en intern opgeleid door Charmaine tot het passen en verkopen van de verschillende flexibele zadels. Sinds 2015 rijden zij en meerdere van haar leerlingen naar volle tevredenheid op de Hidalgozadels en HM. Zie onderaan een foto van haar inmiddels opgebouwde collectie Hidalgo zadels :)!

Update 2018: Lisette woont en werkt de komende jaren in regio Aken, Limburg en midden Nederland. https://vueltanatural.weebly.com/monturas-flexibles.html. In 2017 heeft Lisette van Dijk ons team van zadelpassers versterkt. Lisette is centered riding instructrice en HBO natuurgeneeskundig therapeut voor paarden en honden. Ze heeft verschillende zadels uitgeprobeerd de afgelopen jaren en lesklanten geadviseerd in zadels. Ze merkte dat onder een flexibel zadel, de paarden meer bewegingsruimte hebben en makkelijker ontspannen. Zelf rijdt ze inmiddels 6 jaar heel tevreden meerdere paarden met haar Hidalgo dressuurzadel en heeft ook een Heather Moffett zadel.

Het doel is om steeds betere leren flexibele zadels op een brede markt onder de aandacht te brengen, zodat veel paarden en ruiters profijt kunnen hebben van meer bewegingsvrijheid, letterlijk en figuurlijk.

Laura en Jana’s favoriet Prince Orion!

Lisette en Oxe op de verbeterde Prince Orion 2017.

Charmaine en Queijo testen de nieuwe Orion!

Charmaine en Queijo testen de nieuwe Orion.

 zadelcollectie van Hilde :)!