Over ons

Flexibele Zadels EU is een initiatief van Charmaine van den Berg (Wholistische praktijk voor mens en dier kvk 08191430, Hoogerheide (N-B) ).

In september 2012, nadat Charmaine als fanatieke klassieke dressuurruiter, instructeur en wholistisch paardentherapeut, al 6 jaar lang verschillende merken boomloze zadels had uitgeprobeerd op haar barokke lusitanopaarden, is zij gestart met de verkoop van de flexibele leren boomzadels van het merk Hidalgo. In het begin nog voor eigen klanten en bekenden en langzamerhand werden de zadelcollectie, goede ervaringen en klantenkring steeds groter.

Hilde de Back van Participaard komt eind 2018 de zadelpasservice versterken voor Zeeland, Noord-Brabant, Zuid-Holland en Belgie. Hilde is o.a. succesvol rij-instructeur en intern opgeleid door Charmaine tot het passen en verkopen van de verschillende flexibele zadels. Sinds 2015 rijden zij en meerdere van haar leerlingen naar volle tevredenheid op de Hidalgozadels en HM. Zie onderaan een foto van haar inmiddels opgebouwde collectie Hidalgo zadels :)!

Het doel is om steeds betere leren flexibele zadels op een brede markt onder de aandacht te brengen, zodat veel paarden en ruiters profijt kunnen hebben van meer bewegingsvrijheid, letterlijk en figuurlijk.

Laura en Jana’s favoriet Prince Orion!

Lisette en Oxe op de verbeterde Prince Orion 2017.

Charmaine en Queijo testen de nieuwe Orion!

Charmaine en Queijo testen de nieuwe Orion.

 zadelcollectie van Hilde :)!