Edix Tudor

EDIX® Tudor complete dressuur mono flap zadel combinatie

korte omschrijving

Een mooi vormgegeven compleet Engels zacht boom dressuurzadel, gemaakt van zacht en soepel hoogwaardig Turks kalfsleer en zachte lederen panelen gevuld met synthetische wol en een breed kussenkanaal voor een vrije beweging van de wervelkolom en een correcte drukverdeling. Een perfect op de ruiter afgestemde beensupport kan door de kniewrongen simpel te anders te positioneren in de mooi verborgen pockets. De verschillend verkrijgbare knierollen kunnen eenvoudig worden verwisseld of gepositioneerd door de sterke Velcro bevestiging. De complete combinatie bestaat uit het dressuur zadel, lederen stijgbeugelriemen, een paar hoogwaardige Duitse stalen flex veiligheidsstijgbeugels en een prachtig ontworpen 8 pocket Merino lamsvel zadeldek.

extra omschrijving

De EDIX® Tudor wordt een soft-tree zadel genoemd omdat het zadel meer gestructureerd is, in vergelijking met veel andere boomloze zadels, toch is het EDIX Tudor-dressuurzadel technisch gezien nog steeds een volledig boomloos zadel vanwege het ontbreken van een solide boom. De EDIX® zachte boomzadels zijn opgebouwd uit verschillende flexibele zachte schokabsorberende lagen en met synthetische wol gevulde panelen, die zich volledig aanpassen aan de anatomie en de houding van het paard. Dankzij deze constructie biedt het EDIX® Tudor dressuurzadel de ruiter een smalle en uitgebalanceerde zit en biedt nog steeds een grote flexibiliteit en ruimte voor de wervelkolom voor bewegingen van het paard. Het EDIX® Tudor zachte boom dressuurzadel is technisch gezien een volledig boomloos zadel vanwege het ontbreken van een solide boom. De EDIX® zachte boomzadels zijn opgebouwd uit verschillende flexibele zachte schokabsorberende lagen en met synthetische wol gevulde panelen, die zich volledig aanpassen aan de anatomie en de houding van het paard. Dankzij deze constructie biedt het EDIX® Tudor dressuurzadel de ruiter een smalle en uitgebalanceerde zit en biedt nog steeds een grote flexibiliteit en ruimte voor de wervelkolom voor bewegingen van het paard. De front gussets hebben een stabiliserende ingebouwde strap en zijn doorgestikt voor een uiterst stabiele ligging van het zadel.

Het EDIX® Tudor dressuur zadel is ontworpen als een zelfstandig zadel. Door het ontbreken van een solide boom zorgen de flexibele materialen ervoor dat het zadel zich volledig aanpast aan de anatomie van het paard, ook wanneer uw paard van vorm verandert door groei of spierontwikkeling door bewegingsvrijheid en juiste training. Met het verwisselbare kop ijzersysteem en de her-vulbare panelen is het zadel indien nodig verder eenvoudig verder aan te passen.

De EDIX Y-singelbevestiging bestaat uit 2 voorste singelstoten en een derde Y- singelstoot zorgen, samen zorgen ze ervoor dat de singel op meerdere manieren bevestigd kan worden, om zodoende afhankelijk van de bouw van het paard, een ideale stabiele fixatie van het zadel te garanderen. 

Onderscheidend van veel andere dressuurzadels is, dat de stijgbeugelriemhaak meer naar het midden van het zadel is geplaatst, om een juiste beenligging te bewerkstelligen en de knieën te ontlasten. Het zadel kan verder op de voorkeuren van de ruiter worden afgesteld door te kiezen uit lage, hoge of korte kniewrongen en deze in de ruime Velcro kniepockets op de perfecte plek te positioneren.

De EDIX® Tudor is verkrijgbaar in bruin of zwart leer en in de maten 17, 17,5 en 18 inch. Aangepaste varianten van dit zadel duren maximaal 8 weken levertijd, vraag uw dealer naar de opties.

EDIX beveelt aan om een boomloos zadel te kopen als een compleet pakket, inclusief stijgbeugels, stijgbeugelriemen en een bijpassend zadeldek met inleg. Het compleet kopen van een zadelcombinatie garandeert dat alle componenten met elkaar zijn afgestemd en dat het zadel optimaal is afgestemd voor zowel de ruiter als het paard. Om een constante stevige fixatie te garanderen, raden we een volledig of gedeeltelijk elastische singel aan voor een consistent vaste positie. Een duurzame elasticiteit die is afgestemd op de kracht van uw paard, waardoor uw zadel wordt beschermd tegen ongewenste krachten die worden veroorzaakt door de variërende buikomtrek van uw paard tijdens het rijden. Het elastiek van de singel past zich altijd in lengte aan en heeft de mogelijkheid om het zadel op zijn plaats te houden met constante spanning.

Uitvoering:

• EDIX zachte boomzadels zijn gebouwd van hoogwaardige flexibele en schokabsorberende lagen voor drukverdeling

• gemaakt van hoogwaardig zacht Turks leer

• panelen gevuld met synthetische wol, waardoor ze opnieuw kunnen worden gevuld

• mono flap zadel

• kniezakken met klittenbandsluiting, optie voor korte, hoge of lage kniewrongen

• EDIX singelsysteem

• complete set verwisselbare voorboogjes 

draagvlak van de lederen panelen, 17” inch-42cm / 17.5”- 44cm / 18”- 46cm

• gewicht ca. ..lbs

De EDIX® Tudor is verkrijgbaar in bruin of zwart leer en in de maten S=17, M=17,5 en L=18 inch. Aangepaste varianten van dit zadel duren maximaal 8 weken levertijd.